Pythiaspel: doe een worp!

teken de worp in het werkboek van het Pythiaspel!

teken de worp in het werkboek van het Pythiaspel!

is een creatief orakelspel voor het verkennen van een vraag, wens of probleem aan de hand van mythische beelden en eigen wijsheid. Zoals de Pythia vroeger in de tempel van Delphi haar advies in orakeltaal gaf, zo speel je nu zelf of voor elkaar de priesteres met dit orakelspel met mythische beelden en een labyrintisch kompas.

Het heeft als doel op creatieve wijze de vraag achter een vraag te verkennen. Letterlijk en figuurlijk doe je een worp, die een spoor met raadselachtige aanwijzingen oplevert.
Door met verbeelding het spoor te volgen ont-dek je een persoonlijk thema. Dat thema beschrijf je, als een poëtisch advies over je vraag, in een haiku.

de worp in het Pythiaspel

de worp in het Pythiaspel

Deelnemers spelen voor zichzelf en/of voor elkaar afwisselend de rol van de Pythia (priesteres en orakel) en de vragensteller.

ISBN: 978-90-822774-2-5 — Pythiaspel: doe een worp!  

  • Creatief orakelspel voor het verkennen van een vraag, wens of probleem aan de hand van mythische beelden en eigen wijsheid.

    Zoals de titel van het spel aangeeft doen spelers een worp naar aanleiding van een wens of probleem. Alleen of in tweetallen faciliteert het spel een tweespraak met de Pythia, wier rol in de dialoogwijzer beschreven staat. Zij verstaat de kunst verdiepende vragen te stellen in haar hoedanigheid als mediator van de wijsheid van de god Apollo, die met zijn hemelwagen tot over de horizon en het menselijke beperkte tijdsperspectief kan kijken. Aan de hand van de symboliek in het spel en een labyrintisch kompas stimuleert de Pythia je eigen wijsheid aan te boren. Zo verken je de vraag achter je vraag en de betekenis van je wens of probleem in het licht van persoonlijke waarden. Ook krijg je een aanwijzing hoe je hulpbronnen in je zelf en in je omgeving kunt aanboren. De oogst uit het spel verbeeld je en verwoord je in een haiku!

    Wil je het spel bestellen met een speelse voorproeverij of een huiskamer workshop?

  • Duur: een dagdeel, solo en in één of meerdere tweetallen te spelen.
  • Met meerdere spellen geschikt voor grote groepen.

Spelmateriaal: doos met

Speelveld

Spelattributen
1 Pythia

1 zandloper van xx minuten
1 tekenmateriaal: zes kleurpotloden
5 elementen
1 CD Droomreizen en Heldendromen met 22 songs

Dialoogwijzer

1 werkboek met vragen en instructies

 Volgens Diogenes Laërtius (3e eeuw vC) historicus en filosoof uit Klein-Azië 

De  Egyptenaren beweren, dat de sterren uit vuur bestaan en dat afhankelijk van de samenstelling daarvan de gebeurtenissen op aarde plaatsvinden.